images/news-pics/893_nagykep.jpg
Játék intelligenciáról
2016.07.27 - 06:32KODIAK

A counter-strike azért lett a kedvenc játékom annak idején, mert nem csak egyszerűen arról szólt, hogy ki lövi le a másikat. Sokkal többrétegűbb ez az fps mint a többi. Kezdve a taktikáktól, a helyes pénzkezelésen át, a kommunikáció fontosságáig. Csében nem elég jól lőni, elengedhetetlen, hogy egyfajta játék intelligenciával is rendelkezz. Ez a tudás az, amitől egyértelmű lesz, hogy hova kell tartanod a célkereszted, hogy az ellenfeled belesétáljon, vagy hogy esélye se legyen felszedni a bombát amit te plantoltál, mert fogalma sincs, hogy honnan lőheted le, illetve emiatt tudod, hogy melyik körben milyen fegyverekre számíthatsz az ellenfélnél. Ha magas a játék intelligenciád, tudni fogod mikor kell lőnöd, és mikor tudod úgy megnyerni a kör, hogy meg sem ölöd az ellenfeled. CT oldalon például ninja defuse-zal, T oldalon pedig úgy, hogy mindig megzavarod a CT-t amikor fel akarja szedni a bombát, míg az fel nem robban.

A ninja defuse tudománya

Sokszor van, hogy az ellenfél túlerőben van és jobban felfegyverzett, de CT-ként még így is van esély a győzelemre. Csak meg kell várni míg lerakják a bombát és egy óvatlan pillanatban felszedni, így. Lehet hogy nem ölsz meg senkit, de a kört megnyered, és ebben a játékban ez az ami számít a csapatodnak.Csak fel ne szedjék a bombát

Itt egy példa arra, hogy terrorként hogyan kell húzni az időt:Igen magas játékintelligenciára vall TaZ megmozdulása aki az 1v1 szituációban a biztos győzelmet jelentő molotovot választotta ahelyett hogy az ellenfél lelövésére ment volna, igaz lelőtték de a kört megnyerte és igazából csak ez számít.Az okos játék ott kezdődik, hogy tudd, mikor nem szabad lőnöd

Rengeteg olyan szituáció van amikor többet ér a higgadt gondolkodás és a nyugalom, mint az azonnali ész nélküli lövöldözés. Itt van erre két szép válogatás a legjobbaktól:

Ne felejtsétek a játék célja, hogy több kört nyerjetek mint az ellenfél csapata, az hogy te áldozat vagy hős leszel az csak a szituáció függvénye, mindkettőre késznek kell lenned a csapatodért, mert mindkettőre nagy szükség van. Az, hogy meghalsz egy körben mert valakinek be kell mennie elsőnek, az hogy awp-t kell venned a csapattársadnak, mert jobb a spawnja, természetes velejárója a játéknak. Épp ezek miatt nem elsősorban az határozza meg hogy ki a jó játékos, hogy ki hol van a soreboardon. De bármelyik, profi csés ezt tudja jól. A játék intelligencia leginkább tapasztalat útján fejleszthető, illetve ha sok demót nézel, de itt van pár hasznos tanács.

Mikor tölts újra?

Sok játékos amint lelőtt egy ellenfelet azonnal elkezd újratölteni, még akkor is ha csak 3 golyót lőtt ki, vagy azt látja, hogy 13 tölténye van csak az AK-ban, akkor gyorsan rátölt. Ez sokszor a játékos életébe kerülhet, hiszen az ellenfél hallja az újratöltést és megtámadhatja közben, illetve ha épp akkor történik valami amibe bele kellene avatkozni, akkor nem tud közbeszólni amíg nincs betöltve a fegyver. Ezért nem javaslom, hogy gyakran töltsetek újra, egy ellenfél lelövésére nem kell több mint 6-8 golyó, ha higgadtan célzol. Ha teheted akkor tölts csak újra, ha nem számítasz akcióra és amikor védett helyen vagy.

Hogyan viselkedj?

Az, hogy hogyan kezeled a csapattársaidat nagyon sokat számít, nem csak abban, hogy ők, hogyan fognak kezelni téged, hanem, hogy mennyire lesztek hatékonyak mint egy csapat. Mindig legyél pozitív és segítőkész. Ne add fel soha, és ne félj tanácsot kérni a jobbaktól. Meccs közben ne kritizáld a társad ha hibázik, a meccs végén megbeszélheted vele, hogy szerinted, mit kellene másképp csinálnia, de meccs közben ez nagyon zavaró lehet. Ha összeveszel a csapattársaiddal, könnyen lehet hogy egy nyert meccset fogtok elbukni a belső viszályok miatt. Tedd félre az érzelmeidet, és a társaiddal ne veszekedj a meccs alatt.
A legjobb ha úgy viselkesz a társaiddal, ahogy te is szeretnéd, hogy ők viselkedjenek veled.

Gránátokról

Nem árt megtanulni pár alap gránátot minden pályára, hogy segítségedre legyen mind támadáskor, mind védekezéskor. Az ugye köztudott, hogy a gránátokat többféleképpen is le lehet dobni. De nemrég még egy újfajta gránát pattintásra is fény derült. Ha hátrafelé mozogva guggolva pattintod le a földre a gránátot az jóval magasabbra pattan, mintha csak odavágnád.

Azt sem mindenki tudja, hogy ha másodlagos dobással dobod el a gránátot akkor gyorsabban veszed elő utána a fegyvered, mintha elsődlegessel dobtad volna.

Értékes tizedmásodperceket spórolhatsz meg akkor is ha az elsődleges dobást használod, és amint eldobtad a gránátod rögtön ráváltasz a fegyveredre, nem várod meg, hogy automatikusan ráváltson. Ez egy kis gyakorlást igényel és magában hordozza a hibalehetőséget, hogy ha túl hamar váltasz fegyverre akkor nem dobod el a gránátot.

Gyors vásárlás

Írtam már egy cikket erről, és sokaknak triviális, de mégis elég sokan kérdezik, hogy hogyan vásárolok úgy, hogy meg se nyitom a vársárló menüt. A válasz a vásárló bindek.