images/news-pics/744_nagykep.jpg
Eltiltások és büntetések CS:GOban
2016.05.07 - 16:53KODIAK

Igaz, hogy rengeteg a csíter, de a Valve azért figyel, illetve az Overwatch emberei is nézik a demókat szorgalmasan. Ennek köszönhetően napi 100-200 embert bannolnak az Overwatch-osok és kb 500-at a VAC. Ezen az oldalon nyomon tudjátok követni a gyanús egyéneket illetve a globális statisztikát a kitiltott játékosokról.


Az, hogy milyen büntetéseket kapnak a csalók az változó lehet attól függően, hogy melyik hálón akadnak fenn. A legkomolyabb büntetés a VAC ban. Amit ha megkapsz búcsút mondhatsz a raktáradnak és az accountodnak, de még kisebb vétségekért is jár ez vagy az. Itt a lista büntetésekről:A VAC bant csalásért kapod, a Valve automatikus cheat érzékelő rendszere osztja ki. Ha ilyet kapsz akkor a Valve valamilyen csalást érzékelt a gépeden. Az ilyen büntetés végleges, a tárgyaidat nem cserélheted és nem adhatod el.Ha megbízhatatlan lesz a fiókod akkor rád bizonyították, hogy csaltál. Előbb utóbb igazi VAC ban lesz belőle, ami végleges. A tárgyaidat nem cserélheted és nem adhatod el.Ezt a büntetést az Overwatch (őrség talán magyarul) adja. A demóidat kielemezve arra jutottak többen is, hogy minden kétséget kizáróan csaltál (wallhack, aimbot, stb). Ez a büntetés végleges, a tárgyaidat nem cserélheted és nem adhatod el.Szerver üzemeltetés miatt is lehet bant kapni. Ha olyan pluginok futnak a szervereden amihez megadtad a steam accountod tokenjét amiket a Valve nem engedélyez, letilthatják az accountodat. Ez a ban örökre eltiltja a fiókot a szerverek üzemeltetésétől illetve egy ideig se játszani se cserélni vagy eladni sem tudsz.Ezt a büntetést is az Overwatch adja. Olyan dolgokért jár ami ugyan nem csalás, de zavarja illetve tönkreteszi mások játékát (csapattárs megsebzése, megölése, a csapat hátráltatása, komolytalan játék, stb). Ez nem végleges, 30-tól 367 napig tarthat, ezen idő alatt a tárgyaidat nem cserélheted és nem adhatod el.Ezt a büntetést azért kapod, ha túl sok meccsből kiléptél, vagy nem tudtál időben visszacsatlakozni, vagy a csapattársaidat túl sokszor sebzed meg, stb. Változó időtartamig tartanak ezek a büntetések, az első 30 perc, majd 2 óra, aztán 24 óra végül egy hét lesz a büntetés, ha sokszor megesik ez veled. A tárgyaidat ugyanúgy cserélheted vagy eladhatod mintha semmi sem történt volna.Ezt a várakoztatást új játékosok kapják akiknek még nincs meg a 10 nyert versengő meccsük. Naponta ugyanis csak két versengőt lehet nyerni az újoncoknak, utána várniuk kell. 24 óra múlva újra tudsz majd játszani. Más játékmódokban tudsz játszani ilyen késleltetés mellett is (deathmatch,arms race). A tárgyaidat ugyanúgy cserélheted vagy eladhatod mintha semmi sem történt volna.

A piaci korlátozásokról és a trade banokról itt olvashatsz bővebben: http://www.tanarurcsgo.hu/2016/07/hogyan-kereskedjunk-steam-en-piaci.html

Kiegészítés:

Vannak egyéb közösségi szervereket figyelő anticheat programok, illetve csaló adatbázisok (Steambans, Punkbuster), ha ezek elkapnak akkor is kaphatsz eltiltást. Igaz hogy ez pontosan hogy megy és ilyenkor a hivatalos MM szerverekről is letiltanak e azt nem tudom. (ha valaki tudja kommentelje majd ide ;)

Forrás: Steamcommunity.com