images/news-pics/74_1425890591.jpg
XVIII. Túl a csúcson
2015.02.27 - 00:33KODIAK

2010-ben, egy fagyos márciusi délután Flav körbetelefonált, hogy nem lenne e kedvünk leugrani az ICL-re. Arra az ICL-re amiről tavaly ilyenkor kijelentettük, hogy ide többet nem jövünk. Történt ugyanis, hogy rögtön a csoportmeccsek után az SE BO3 rendszerben összesorsoltak minket a Res1st által irányítot Infinity-vel akikkel epikus küzdelmet vívtunk. A meccs 6 órán át tartott. Összesen 148 kört játszottunk a három mapon és az utolsón 9 hosszabbítás után maradtunk alul. Tehát nem voltak kellemes emlékeink a LANozással kapcsolatban, de ez valahogy kiment a fejünkből és úgy döntöttünk elkezdjük a felkészülést.

Négy hét alatt heti két-három napot készültünk az európai css scene ismertebb vagy kevésbé ismert csapatai ellen. Res1st minden kapcsolatát bevetette, hogy olyan ellenfelekkel küzdjünk akik lehetőleg a mai magyar top csapatok szintjén vagy azok fölött vannak. Nagy köszönet illeti őt, hogy a dl helyett velünk jött le a versenyre és mindvégig kitartott mellettünk a nehézségek ellenére is. Nehézségek pedig voltak bőven. Öt felnőtt ember szabadidejét úgy összeegyeztetni, hogy a hét 3 napjának estéjén csak a gyakorlással tudjanak foglalkozni, nem könnyű dolog. Hamar kiderült, hogy berozsdásodtak a reflexeink elszoktunk a csapatjátéktól és elfelejtettünk komunikálni. Szerencsére Res1st felvállalta, hogy átveszi a csapat irányítását és egy pár használható támadást és jól működő védelmet tanított nekünk. Kitartó gyakorlásunk nem igazán hozta meg a gyümölcsét, mert az új taktikákkal sem sikerült meccset nyernünk és legtöbbször csak agyaggalambnak használt minket az ellenfél. Tiszteletlenül kitámadtak ránk amikor védekezniük kellett volna, mint amikor publikon nagyon erős az egyik oldal és nincs szüksége arra, hogy CT oldalon bevárja a láma terrorokat, inkább lerohanják őket azon versengve, hogy ki tud több freget lőni scouttal vagy parával. Mi mindezek ellenére kitartóan készültünk és próbáltuk megjegyezni az új füstöket, a veszélyes spotokat, megszokni a pontos ellenflashelést, hátha nyerünk végre egy meccset. Szenvedéseinket meg is örökítettem egy kis videóban.


Az utolsó héten három napot készültünk egyhuzamban és csütörtök este megtört a jég: megnyertük az első meccsünket de_nuke-on, ha jól emlékszem csak 5 kört támadtunk be, de szinte tökéletesen védekeztünk

Péntek este már nem otthon a gépeink előtt találkoztunk, hanem Vácon. Nyolc csapat jött el a css versenyre akik közül mi csak a dl-t és a stylet tartottuk veszélyesnek. Rögtön a mélyvízben találtuk magunkat, mert az első csoportmeccsünk a style ellen volt. De_infernon próbáltuk megfogni a rohamaikat, de mivel én fraget nem lőttem, így a folyosóból átjáróház lett és kört kör után hoztak a styleosok. Annak ellenére, hogy egész jól támadtunk az ellenfél hamar összeszedte a köröket ami a győzelemhez kellett. Mi pedig kikaptunk 20:10-re.
Második és aznap utolsó meccsünkön az iNv ellen játszottunk dust2-ön. A srácoknak tönkrement az egyik gépük, így nem igazán tudtak ellenünk 100%-ot nyújtani, 25:5-re nyerünk.

Másnap reggel a lányok ellen ismét 25:5-öt játszottunk és még ki se törölhettük a csipát a szemünkből, máris a dl ellen kellett tuscan-on játszanunk. A gyakorlások alatt a tuscan nem ment rémesen rosszul, de a dl nagyon lassan precízen támadott. Trance mindenhova szépen benézett awp-vel és nem nagyon hibázott, ráadásul a csodaflashünk amire a rámpa védelmet építettük, kiderült hogy nem nagyon vakítja a rámpát. Amilyen óvatosan támadtak olyan agresszíven védekezett a dl. Mindenhol ránk flasheltek és ránk futottak, nem hagyták kibontakozni a támadásainkat és 20:10-re megvertek minket.A LAN két esélyesnek tartott csapata tehát elég fölényesen megvert minket, mi meg már azon poénkodtunk, hogy szegény Res1st mennyire melléfogott, hogy velünk jött LAN-ra és nem a dl-esekkel. következő meccsünkön a változatosság kedvéért 25:5-re nyertünk a ShowDown ellen trainen, majd 26:4-re a limited ellen dust2-ön. Ekorra már egész nagy káosz kezdett kialakulni a csoportban. A dl magasan, vesztett meccs nélkül ült az első helyen, a minket elfenekelő style kikapott az iNv-től akiket mi egész simán vertünk és a Wild-tól is akikkel nekünk az utolsó csoportmeccsünk volt infernon. Hibát hibára halmozva sikerült a Wild-tól kikapnunk infernon 16:14-re. Véglegesedett a csoport állása. Első helyen a dl, második a Wild, harmadik helyen pedig három csapat állt 4 győzelemmel és 3 vereséggel, az iNv a style és az ancients. Szerencsére a körarányunk nekünk volt a legjobb, így mi lettünk a harmadikok a stlye a negyedik és az iNv az ötödik.

Megkezdődött a szétlövés. Mi a hatodik helyezett limited-el játszottunk és gond nélkül mentünk tovább a felső ágon, azzal a tudattal, hogy a dl ellen kell, most már az alsó ágra esés veszélyével számolva megküzdenünk. Nagyon szerencsésen késeltünk és CT oldalon kezdtünk. Szinte hibátlanul védtük a vonatokat. Res1st megfogta a 4-esen lejövőket, míg én meg flav tartottuk neki a közepet, kuLi elintézte a 6-os vonatot, stawi meg a benti lerakón férgült. Nagyon jól kommunikáltunk és szépen le is lövöldöztük őket, a csapat kezdett beindulni. 14:1-el fordultunk. A dl már össze volt törve, csak két kört kellett bevinnünk és ez sikerült is.
Mindeközben a style hosszabbításban küldte alsó ágra a wild-ot. Dust2-ön is nyerük a késkört és CT-ben tudtunk kezdeni. Nem volt hiba nélküli a védelmünk. De Res1st nagyon jól irányított minket T oldalon és sorozatban hoztuk a köröket. KuLi és Flav szét awp-zték az ellenfelet középen, így könnyű volt bárhova betámadnunk. 16:8-ra nyertünk és már a dontőben voltunk.

Épp időben kezdte összeszedni magát a csapat. Megjött a hangunk, egyre kevesebb butaságot csináltunk, végre csapatként játszottunk és még a lövés is egész jól ment. Kicsit aggódtam, hogy a pihenők amíg az alsó ágra várunk kivesznek a csapat lendületéből, de végül nem volt ezzel probléma, a döntőben is ugyanúgy pörgött mindenki mint az előző két meccsen. Az alsó ági döntőben a style vs dl meccset megnéztük, hogy lássuk hogyan jástzanak az ellenfeleink. Veszedelmes volt a style játékosainak pontossága és magabiztossága, mi messze nem lőttünk (Res1stet leszámítva talán) olyan gyorsan és pontosan a váratlan szituációkban mint ők, de az nagyon látszott, hogy nincs határozott irányítójuk. sok begyakorolt taktikát sem láttam náluk. Inkább csak egy alap felállásból próbáltak oda menni ahol kilőttek valakit, vagy terelni egyet az egyik lerakóra majd vissza a másikra. Mint kiderült igazából nem készültek túl sokat a LAN-ra és MIKO csak beugró náluk. A dl-t végül megverték hosszabbításban.
A döntőben de_nuke-on kezdtünk T oldalon. Nem voltak túl jók a támadásaink és sok hibát is vétettünk sajnos. 10:5-re védekezett a style. Ahogy oldalt cseréltünk fordult a kocka. A style támadásai nem voltak túl jól begyakorolva, mi pedig olyan csapatokon edződtünk akik ízekre szedtek minket nuke-on. Megtanultunk ellenflashelni, jó helyekre bújtunk amikor támadtak ráadásul pörgött az egész csapat, minden információ időben jött és tudtunk segíteni a másiknak. Végre magabiztosan játszottunk. Nem sok esélyt hagytunk az ellenfélnek. 11:1-re védtünk és ezzel megnyerük a LANt.

Update (2013.11.12)
Azt hiszem ezzel le is zárult a Source-os pályafutásom, és nem hiszem, hogy több source lanon ott leszek. Összefoglalásként itt egy cikk a cs2.hu-ról a source lanokról.