images/news-pics/56_1425562965.jpg
VII. Vihar után
2015.02.27 - 12:28KODIAK
2003 tavaszán a "nagy" FoP feloszlott. Tetris, Pred4 és MorTe befejezték a játékot, így én is úgy gondoltam, hogy itt abba is hagyom, DoZeR pedig keresett magának egy csapatot, a TU-t. Sokan furcsállották, hogy ez a jó csapat amellett döntött, hogy feloszlik, de a sok gyakorlás, ami ahhoz vezetett, hogy elérjük amit elértünk, az igencsak leterheli az embert és a csapattársakkal való összezártság is óhatatlanul feszültségekhez vezet. Tavasszal azért egy kis fun csapatot összedobva Not Ready (Predator4, Cobain, NiCSe, BA, KODIAK) néven megjelentünk a SzolnokLAN 2-n. Sajnos csak ötödik helyen végeztünk. Igaz, nem azért mentünk, hogy nyerjünk, de én csalódott voltam, hiszen az elmúlt évben nem nagyon volt verseny, amit ne nyertünk volna meg.

Nem telt el sok idő és a FoP újra éledezni látszott. ziTi volt, aki megpróbálta a nevet életben tartani. Megkért engem is, hogy csatlakozzak mellé. Az LU a következő volt: Flavius, Cobain, Ph, ziTi, KODIAK. Az xDk annyira megerősödött, hogy hónapok óta uralta a magyar mezőnyt, de amikor mi az új FoP-pal az első lanunkra mentünk, ők épp külföldön voltak. Kaposváron rendezték a találó nevű KaposWar LAN-t. Az xDk-n kívül szinte mindenki ott volt, aki számított: a vVv (ahol clayton és Piki is játszott) és az X-plosiv (zoltee és foDy csapata).Kellemes hangulatban telt a LAN, amit nagyrészt Sanci és Pepe szervezett meg és vezényelt le. Elég simán nyertünk, a fenti videóban a szebb jelenetek és pár kép is benne van, mindez ziTi keze munkáját dicséri. Illetve itt a videó a döntőről.

Ez idő tájt neveztünk a ClanBase NationsCup-ra. Készítettem egy kis filmet, ami bemutatja a válogatott tagjait gyakorlás közben. Bővebben erről az időszakról itt olvashattok.A KaposWar után nem sokkal összepakoltunk és Flav kocsijával kiutaztunk Csehországba, Karlovy Varyba a PG Challenge-re. Már évek óta ki akartam jutni egy ilyen közelebbi európai versenyre, mert közel van és egész jó csapatok is el szoktak jönni. A versenyen az xDk-n kívül sok ismert cseh csapattal találkoztunk, illetve egy pár nemzetközi névvel is. Lenn volt egy jobb dán csapat és a svéd Dopefish (Cyphoner és Bengan, akit később NiP-ben is kipróbáltak). Egész jól sikerült kirándulás volt, ami alatt jól szórakoztunk, bár a világot nem váltottunk meg. A versenyt egy hokistadionban rendezték, ahol a hűtést nem kapcsolták ki teljesen és így majd megfagytunk a verseny alatt. A verseny jól indult, mert a neten nagy riválisnak tartott osztrák csapattal kezdtünk nuke-on. 16:2-re nyertünk, ami nagy elégtétel volt, mert a netes meccseink velük mindig úgy fejeződtek be, hogy bőszen írogatták a konzolba hogy: CU @ LAN. Ezután erősen visszaesett a teljesítményünk és már azzal számoltunk, hogy esélyünk sincs kijutni a csoportból. Utolsó meccsünket is ebben a hitben játszottuk egy kazah csapat ellen train-en, ahol rommá vertünk őket. A meccs közben nagy kiabálás közepette jöttek át hozzánk konfig ellenőrzést kérni, amin persze semmit nem találtak a bírók, de a lendületünk kicsit visszaesett, így hoztak 2-3 kört, de mint kiderült, ez épphogy nem volt elég nekik a továbbjutáshoz, mivel olyan körbeverés volt 3 csapat között, hogy a körarány döntött végül, így mi jutottunk tovább pár körös előnyünk miatt. Másnap reggel, amikor a rájátszás meccseit kellett volna kezdenünk, az a szomorú látvány fogadott minket, hogy az egereinket ellopták. (Képek)

Az xDk-soknak is hasonló problémáik voltak, több egerük és egérpadjuk eltűnt. Valószínűleg a kazahok nem vették jó néven, hogy kikaptak... Ráadásul azt az egeremet vitték el a kis sunyik, amivel kint Koreában a 3D ellen nyertem. MS 1.1a-t nem is tudtam szerezni, csak kölcsön egy MS explorert, ami ugye nem szimmetrikus, hanem egy jobbkezes egér. Nem is ment vele úgy a játék. De a Dopefish-t sikerült megszorongatnunk, igaz leküldtek alsóágra, majd a dán csapat búcsúztatott minket a versenytől.


Alig érkeztünk haza máris újabb LAN-ra mentünk: a ZuglóLAN-ra. Itt már az xDk is jelen volt. A meglepetések LAN-ja volt ez. A vVv-től kikaptunk aztec-on, de végül az xDk-t is legyőzve megnyertük a versenyt. Rondo-t kirakták az xDk-ból és mi befogadtuk hatodiknak. Két hónap volt hátra a WCG kvalifikációig és már csak egy LAN maradt a gyakorlásra. Kicsit félvállról vettük sajnos a versenyt, mert hetekig nem gyakoroltunk, Ph meg épp a nyaralásból visszatérve esett be a versenyre. Talán a leggyengébb szereplést mutattuk be pályafutásom alatt. Hatodik helyen búcsúztunk, pedig az első helyre is esélyesek lehettünk volna, ha nem vagyunk ilyen linkek és felkészülünk. Elérkezett a WCG kvalifikáció. Ph az utolsó pillanatban mondta vissza a szereplést, így az LU-nk a következőképp nézett ki: Flavius, ziTi, Cobain, rondo, KODIAK. Az xDk ezzel szemben a következő tagokkal érkezett: DoZeR, Sloby, Angry, Skizo, Shokk. Alsóágról kerültünk a döntőbe, ahol nuke-on kikaptunk az xDk-soktól. (Képek)

Egy új korszak kezdődött. Az xDk és DoZeR korszaka. Én pedig elkészítettem a második komoly filmemet és kissé önironikusan -mivel ez is épp akkor készült amikor inaktivitásba vonultam újra- KODIAK end vol2-nek neveztem el.

KÖVETKEZŐ RÉSZ...