images/news-pics/34_1425051595.jpg
IV. Felkészülés, 2002
2015.02.27 - 15:33KODIAK
Annak ellenére, hogy a magyar WCG kvalifikációt megnyertük és Kóreába is kijutottunk, Pred4 és én nem voltunk elégedettek. Elhatároztuk, hogy előröl kezdjük a csapatépítést és bebizonyítjuk, hogy a magyarokkal igenis számolnia kell a nemzetközi CS scene-nek. Búcsút mondtunk tehát Grantnek, kergének és NiCSének. Elkeztünk puhatolózni a scenen belül. Az ESS új tagot vett fel, DoZeR-t, akit hobs (az ESS vezetője) nagyon nagyra tartott (mint később kiderült nem véletlenül). A FoP stabilnak tűnt és nem igazán akartak változtatni a felállásukon, ráadásul ők voltak akkoriban a nagy riválisaink, akik elvették tőlünk az EQ3-as győzelmet. A 2 csapaton kívül más azonban nem igazán jöhetett szóba.
Az ESS-sel a megbeszélések egész jól haladtak, bár velük sem volt felhőtlen a viszonyunk, ráadásul nekünk nagyon határozott elképzelésünk volt arról, hogy hogyan akarjuk a csapatot összeválogatni és aztán felkészíteni a jövő évi WCG-re. Ez persze konfliktust szült olyan erős személyiségekkel szemben mint DoZeR és hobs. DoZeR-t én nem tartottam sokra, hiszen játszani nem láttam még és az EQ4-en a még középszerűnek is csak jóindulattal nevezhető _earth baráti társasággal volt lenn. Már majdnem megállapodtunk, mikor elkezdtek DoZeR-ék feltételeket szabni. Ezt mi nagyon rosszul viseltük és kihátráltunk az ESS-sel való fúzióból. Megkerestük a FoP-ot, hogy nem kell-e nekik 2 játékos. A Fop-osok befogadtak minket, így az LU a következő lett:


KisA, a FoP irányítója, aki nagyon jól átlátta a helyzeteket, ügyes taktikákat gyártott, rengeteg külföldi stratégiát lesett el. Mc, az egyik legönfeláldozóbb, legfegyelmezettebb játékos volt, akivel játszottam. Szó nélkül vállalt minden kellemetlenséget a csapattársak helyett. MorTe, a legjobb játékos a FoP-ban, de talán az egész magyar scene-ben akkoriban, kiemelkedően jól lőtt, mivel régebben a quakeworld scene egyik legjobbjaként tartották számon, mindemellé társuló sajátos játékintelligenciája veszedelmes ellenféllé és megbízható csapattársá tette. Ehhez a maghoz társultunk be Predával.

Azonnal nekiláttunk a csapatépítésnek, amit elterveztünk. Elkezdtük begyakorolni a védekező felállásokat és az alap támadó taktikákat. Ahogy telt az idő, kezdtük úgy érezni, hogy Mc-nél találunk jobb játékost a csapatba. Megbeszéltük az akkor CS-SC sorait erősítő Tetris-szel, hogy csatlakozzon hozzánk. Mc így hatodik játékos lett, ami sajnos egyenlő volt azzal, hogy kikerült a csapatból, hiszen gyakorolni csak azzal az öt emberrel volt érdemes, akik aztán a versenyen is játszottak. Alapvető hibát követtünk el abban viszont, hogy nem tisztáztuk mindenkivel, hogy mi elsősorban nem azért CS-zünk, hogy jól szórakozzunk vagy, hogy a haverokkal elüssük az időt. Nekünk Predával az volt a célunk, hogy a következő WCG-n méltó módon képviseljük Magyarországot.

Tetris remekül beilleszkedett a csapatba, ráadásul nagyon jó gyakorló-partnereket találtunk magunknak a cseh (neophyte, PrO, BlueTeam) és román (teg) csapatok között. Ahogy haladt a felkészülés én tovább gyakorolgattam a filmkészítés fortélyait és készítettem pár kisfilmet. Csupán az elsőhöz fűznék kommentárt, annak is a legvégén kialakuló 1vs2 helyzetéhez.Ugyanúgy, ahogy Quake-ben sem elég a kimagasló célzás, ha az ember nem tud gyorsan bunnyzni a pályán. CS-ben sem elég jól lőni, hanem tudni kell kezelni a több ellenfél elleni harci szituációkat, tehát tudni kell úgy mozogni, hogy ilyen szituációban izoláljuk ellenfeleinket és egyszerre csak eggyel harcoljunk egyidőben.A TeG nagy hibát követett el azzal hogy egy emberük külön vált, főleg mivel elhibázta a lövést és kialakult az 1vs2 szituáció. Miután bementem a fakapun és megláttam szemben az ellenfelet, sejtettem, hogy a társának elmondta, hogy észrevett, hallottam is, ahogy jobbról jön valaki, így azonnal támadásba lendültem az új ellenfél ellen, úgy, hogy közben a szemben lévő ellenfél látóteréből kitakarjon a kődoboz. A jobbról érkező ellenfél meglepődött a manőveren, hiszen most kaphatta az infót, hogy a társa épp tűzharcban van velem, ezért támadásra nem igen számított, ezzel megpecsételődött a sorsuk.KÖVETKEZŐ RÉSZ...