images/news-pics/32_1425049610.jpg
II. Az első győzelem
2015.02.27 - 17:02KODIAK
Az EQ3-as kudarc után Predával leültünk és átbeszéltük, hogy mit és hol hibázhattunk. Kölyökéket kedveltük, de sokkal komolyabban akartunk játszani. A konkurenciával nem akartunk közösködni, ők velünk meg végképp nem. Teltek múltak a hónapok, de konkrét csapat nem körvonalazódott. Akkor ismerkedtem meg NiCSe-vel, aki akkoriban |BGY|MR.NiceGuy néven játszott és a Mammutban üzemeltetett egy kis net klubbot a mozi mellett. Lejártam oda játszogatni velük, sőt egy időben még dolgoztam is ott, mígnem egyszer azzal az ötlettel állt elém, hogy vegyük be a csapatba...

NiCSe jó barátja volt Anfy, aki az Infernum csapatában játszott és jóval képzettebb volt nálunk, illetve a magyar scene-nél általában. Az volt NiCSe ötlete, hogy ő és Anfy együtt jönnének a Predator4, k3rg3 és KODIAK hármas mellé. Mi kis tanakodás után belementünk és elkezdtük a felkészülést az első magyar WCG kvalifikációra. Pár hónapunk volt csak, de Anfy (aki olyan kaliberű játékosokkal játszott egy csapatban mint gore vagy papst) rengeteg új dolgot tanított nekünk, taktikailag is és skillben is rengeteget feljődtünk.
Két hónap gyakorlás után készen álltunk.
Ismét ugyanazok a csapatok álltak köztünk és a győzelem között: az ESS és a FoP. Említésre méltó volt még az xDk, valamint a Flavius neve által fémjelzett Z. Ezen a rendezvényen az nGc.KO két csapattal indult. Kölyök vezette az nGc.KO1-et, míg a kettes csapatban a fent említett LU szerepelt.

Hihetetlenül simán ment minden. Anfy jól felkészített minket, ráadásul hírneve olyan erősen hatott az ellenfeleinkre, hogy komolyabb ellenállásba nem is ütköztünk sehol. Kicsit ferde szemmel néztek ránk amiatt, hogy idegenlégióssal nyertünk, de mivel Anfynak magyar állampolgársága is volt, így a szervezőknek nem volt kifogásuk az ellen, hogy játszon.
Ez volt az első olyan rendezvény, ami iránt érdeklődött a média is. Két műsor is napirendre tűzte a bemutatását.


A győzelem után Anfy a CPL Dallasra utazott csapatával az Infernummal, így nem tudott velünk jönni a koreai WCG döntőre. Választanunk kellett tehát, hogy az ngc.KO1-ből kit viszünk. Végül Grant-re esett a választás, mert ő lőtte a legtöbb freget a meccseken. Ez a lépés azóta is vitatott döntés maradt...


 


KÖVETKEZÖ RÉSZ...