images/news-pics/281_1434031738.jpg
Éles lett az Overwatch!
2015.06.11 - 16:08KODIAK

Újabb lépést tett a Valve afelé, hogy még kevesebb csíterrel találkozzunk a játékban. Az új update többek között az Overwatch rendszert élesítette. Nézzük mik az újdonságok még.

Szolgálati medál

Kiderült, hogy 40 profil rang van, és ha elérted a 40.-et akkor beválthatod, egy 2015-ös szolgálati medálra, amit akár a profil képed mellé is kirakhatsz.Versengő

A vadi új accountokat ami sokszor csíterek, úgy akarja kizárni a Valve, hogy legalább 3-as profil ranggal kell rendelkezned ahhoz, hogy versengőt tudj játszani. Ez egy ideiglenes megoldás,  lehet nem is lesz a legjobb, de kezdetnek azt hiszem megteszi. Szintén újdonság, hogy üzenetet fogsz kapni arról, ha cspattársad csalás miatt bannolva lett és ennek hstására te Elo pontot vagy rangot vesztettél.Scoreboard

Mostantól látszik a profil rangod és legtöbb ajánlást kapott értéked az eredmény táblán.Egyéb javítások

Az update listában látszik, hogy rengeteg apróságot is javítottak a játékban. A legfontosabb ezekből talán az, hogy az eddigi "szellem hangokat" javították. Amikor a halott játékosok is kiadtak olyan hangot mintha eltalálná őket valami. Ez nagyon zavaró tudott lenni amikor senki nincs körülötted mégis azt hallod, hogy sebződsz.

Overwatch

Az overwatch kinőtte a béta fázist, így most már kis extrákkal is jár annak aki tud overwatcholni. XP-t kapsz jutalmul, ha helyesen értékeled a gyanús demókat, ezeket az XP-ket aztán az egyik meccsed végén kapod bónuszként. Kapsz visszajelzést, ha csalót fogtak akit te is elítéltél. Én ma bele is futottam egy pörgőaimos gyerekbe overwatch közben, nem volt nehéz dolgom kiszúrni, már várom, mikor tiltják le.

Mi is az az Overwatch?

A Valve a közösség kezébe adott egy olyan eszközt amivel saját magát tudja moderálni. Amikor feljelentesz valakit a játékban, hogy csal, abból overwatch eset lesz. Ilyenkor megkapja több overwatch ellenőr a demót és kielemzi. Ha mindenki bűnösnek találja a feljelentett egyént akkor az overwatch bant kap. Aminek a hossza függ az eddigi előéletétől és az elkövetett dolog súlyosságától. Tehát aki csak destruktív viselkedésével zavarta a játékot de nem csalt az kevesebb ideig lesz bannolva.

Hogyan lesz valaki overwatch ellenőr?

Az ellenőröket a Valve válogatja. Azok kerülhetnek be akiknek sok nyert meccse van, de függ az accountod korától, a játszott óráid számától, attól, hogy milyen versengő rangod van és egyéb dolgoktól is. Többek között attól is, hogy mennyire sikerült eltalálnod hogy valaki csal e amikor csak próba ellenőrzést adnak neked. Ilyenkor akár egy profi játékos demóját is megkaphatod, és ha hibásan értékeled akár el is vehetik az overwatch jogodat. Nem csak magas rangon lehetsz overwatch ellenőr, ha be szeretnél kerülni mindenképp játssz sokat.

Hogy működik ez pontosan?

Kapsz egy demót amin véletlenszerű 8 kör abból a meccsből amin a gyanúsítottat feljelentették ezt kell megnézed és kiértékeled. Itt egy példa: