images/news-pics/1361_nagykep.jpg
Egyedi billentyűzet sapkák
2023.12.16 - 08:48KODIAK

Épp óriás billentyűzet tesztelésekben vagyok, de nem mindegyikhez van magyar billentyűkészlet.

És ha az embernek megtetszik egy billentyűzet a játékhoz, sokszor akkor is ragaszkodik hozzá, ha írni vagy dolgozni nehézkes rajta az angol billentyűk miatt. Így jártam a Steelseries Apex 7-tel. 

Szuper volt játékra, de gépelni képtelen voltam rajta az angol billentyűsapkák miatt, így feltúrtam a netet hogy egy magyar kiosztást szerezzek hozzá. A mechanikus billentyűzetek sapkáit könnyű lecserélni szerencsére. Egyszerűen csak lepattintja az ember egy ilyen kis csipesz szerű célszerszámmal és már rakhatja is fel a megfelelőt.Nem volt könnyű olyan helyet találni ahol minden van amire szükségem van. Mert eleinte csak pár billentyű lecserélésén gondolkodtam, de hamar rájöttem, hogy az nem lesz ideális. Mert meglepően sok opció közül lehet válogatni ha billentyűsapka profilokról van szó. Mindenféle magasságú és formájú profil létezik, bár az összeset még nem próbáltam ki. De ugye nem szertné az ember ha a billentyűztetén az egyik gomb magasabb lenne mint a mellette lévő.


Végül alegjobb ötletnek az tűnt, hogy az egész kiosztást úgy ahogy van lecserélem. De, ha már lecserélem, gondoltam egy kicsit meg is dizájnolom. Régen amikor újra konfigoltam a CS-met folyton kis matricákkal jeleztem magamnak, hogy melyik gombra mit bindeltem. Ennek a gombbal való vásárlásoknál van jelentősége igazán, amiről a beállítások videóban már beszéltem. Ez ugyanis a leggyorsabb módja a vásárlásnak CS2-ben. Ha jelölve vannak a billentyűk akkor nem kell emlékezned hogy melyik gombra mit bindeltél, csak ránézel a billentyűre és megveszed ami kell. Itt lentebb az én kiosztásomat látjátok:Nem rövid idő amíg összeraksz egy olyan billentyű kiosztást amit szeretnél, de óriási a lehetőségek tárháza az FKCAPS oldalán. Saját képeket is be lehet rakni, így került a KODIAK logó a billentyűzetemre. Ráadásul van egy egész icon készlet CS2-es fegyverekkel. Én összeraktam már egy jó presetet a kezdéshez: https://fkcaps.com/custom/98MHNY?a=KODIAK ez szerintem sokat segít.Szóval ha megjött a kedvetek a saját tervezésű billentyűzethez az alábbi linken a KODIAK kóddal most 10% kedvezményt kaphattok:

https://fkcaps.com/custom/

FONTOS: mivel ezek az EU-n kívülről érkeznek és a FedEx szállítja plusz vám és adókötelesek ami még megemeli az árukat sajnos. Levelezek az FKcaps-szel hogy ezt jelezzék a rendelésnél, de egyelőre nem válaszoltak.