images/news-pics/1318_nagykep.jpg
Lecseréltem a székemet!
2022.03.08 - 13:01KODIAK

Lassan 10 éve gamer székekben ülök. Rengeteg fajtát kipróbáltam és párat használtam is huzamosabb ideig. Most azért írom ezt a cikket, mert újra széket váltottam.

Temérdek féle és fajta gamer szék van a piacon jelenleg és a választás nem könnyű. Értelemszerűen a legjobb, ha ki tudod próbálni, beleülsz és megnézed, kényelmes e. Ez különben csalóka lehet, hiszen teljesen más beleülni egy székbe egyszer, kipróbálni, és benne ülni 5-6 órát. Az előző székemmel így jártam. Kényelmes volt beleülni, de hosszú időn át használni nem volt ideális. Nem tartotta eléggé a hátamat és egy olyan pózra volt kitalálva ami sokkal lezserebb ülésforma mint amire nekem szükségem volt. Lehet ezt kompenzálni különben, én is így tettem, párnákkal. De most, hogy tesztelhettem a Tesoro székeit, úgy döntöttem váltok is véglegesen.
Mint mondtam, rengeteg gamer szék létezik, a Tesoro is kínál vagy hat félét. Én kipróbáltam ezekből hármat és megállapodtam az Alphaeon S3-nál. Az elsődleges szempont nálam az volt, hogy a hátamat jobban tartsa és egyenesebb ülésre késztessen. Ebből a szempontból az Alphaeon S1 is jó választás lett volna, mert a háttámla kialakítása nagyon hasonló. A deréktámasztó párnával pedig mindkét székben könnyű és természetes egyenesen ülni, úgy hogy a derekunk is meg van közben támasztva. Talán az egyetlen dolog amiben nagy eltérés van az az S3 állítható üléshossza. De erre, mint kiderült, nekem nincs igazán szükségem. Ez az üléshossz állító érdekes dolog. Úgy van megcsinálva, hogy amikor az ember kihúzza, hogy jobban alá tudja vele támasztani a lábát a térdhez közel, akkor keletkezik egy rés a széken. Gondolom azoknak lehet erre szüksége akik magasabbak, és hosszabb a lábuk. Azt gondolná az ember, hogy az a luk ami keletkezik a párnák között az szék közepén az kényelmetlen lesz, de alig lehet érezni igazából. A kartámla minden irányba állítható, ami nagyon hasznos. Mindemellett a három székem közül ennek tűnik a legtörékenyebbnek a kartámlája. De méretben igazából megfelel és kényelmes puha gumi borítású.  

Összességében az Alphaeon S3-at és az S1-et is mindenkinek tudom ajánlani akinek fontos, hogy egyenesen üljön a gép előtt. 
A széket itt tudjátok megrendelni korlátozott ideig 10% kedvezménnyel: 
https://www.bluechip.hu/kereses?q=tesoro&katids=1071Mindamellett, hogy megnéztem a Tesoro székeit, volt szerencsém az egereikből is kipróbálni párat. 

Mint tudjátok, elég válogatós vagyok, ha egerekről van szó. Az elsődleges szempontjaim, hogy egy egér kényelmes legyen (nekem) és jó szenzorral rendelkezzen. A Tesoro legolcsóbb egere a Sharur SE Spectrum egyik kritériumnak teljesen megfelelt. Ez az egér volt ami a legjobban kézre állt a Tesoro választékból. Kényelmes a fogású és anyaghasználatban is kellemes kialakítású egérről van szó. Egyetlen problémám a szenzorával volt. Igaz, nem sikerült kiakasztanom az Avago A3050-es szenzort, de azt jó tudni, hogy ez nem tartozik a hibátlan szenzorok közé, így nagyobb rántásoknál, vagy rosszabb felületeken nem biztos, hogy teljesen megbízható lesz. De egy 10.000 forint alatti egértől talán ezt nem is kell elvárni. Kellemes meglepetés volt az aszimmetrikus kialakítású Tesoro Control R1. Igaz nekem nem állt kézre, de azonnal a legendás Deathaddert juttatta eszembe. Nem csak a hasonló formája miatt, hanem a kifejezetten finom, szinte selymes felülete miatt. Kicsit kellemetlen dolog az egérrel kapcsolatban, hogy nem a mostanában elterjedt könnyített paracord kábellel van felszerelve, hanem egy régebbi merevebb típussal ami nem a legszerencsésebb, de jó elhelyezéssel vagy egy mouse bungeeval ez a probléma minimalizálható. Az egér a szenzora a hibátlan kategóriába tartozik, így mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani akit nem zavar a jobbkezes fogás.Fura és kicsit különc egér a Tesoro Ascalon Spectrum. Ez mondjuk pont még érdekesebbé tette számomra, hiszen én is előszeretettel használok egy különc egeret netezésre illetve PUBG-re vagy Tarkovra. Az Ascalon elég speciális vonalvezetéssel dolgozik és nem biztos, hogy mindenkinek kézre áll. Engem kifejezetten zavar hüvelykujj alá kikanyarodó karosszériája. De ami tetszik, hogy a mouse1 mellett egy plusz gombot kap az ember. Netezésre annyira hasznosnak tartom ezeket a plusz gombokat, hogy ha nem játszom akkor mindig olyan egeret használok amin több gomb van. Az Ascalon szenzora még ha nincs is a tökéletes szenzorok listájában, azért elég közel lehet hozzájuk a tesztek alapján. Én se tudtam hibára kényszeríteni. Mindemellett nem hiszem, hogy fps játékra ez lenne az ideális egér hacsak nem nagyon különleges igényei vannak az embernek. Ezt az egeret 2022 március 12-én ki fogom sorsolni a streamemen ahol az új Alphaeon székemet is bemutatom majd. Nézzetek be 18:00 körül szombaton!

Mindemellett a Tesoro termékekre 10% kedvezményt kaptok a "KODIAK10" kuponkóddal 2022 május 27-ig az alábbi linken:
https://www.bluechip.hu/gyartok/tesoro