images/news-pics/1317_nagykep.jpg
Az egér amire mindig is vártam
2022.02.19 - 12:40KODIAK

Ebben a cikkben egy olyan egeret szeretnék nektek bemutatni amire már vagy 10 éve nagy szükségem lett volna. A Ninjutso Katana szinte pontos mása a Microsoft Intellimouse Optical 1.1a-nak. És, hogy ez miért fontos azt el is mesélem gyorsan.


Profi vagy inkább fél profi pályafutásomat végigkísérte egy ikonikus egér. 2001-től 2014-ig használtam a Microsoft IO 1.1a-t. Ez volt az első optikai egerem és érdekes módon a maga 400 dpi-jével tökéletesen megfelelt a célnak. Megbízható volt, kényelmes és pontos. Talán a görgője volt ami a leghamarabb adta meg magát és akkor érdemes volt lecserélni. Persze ahogy telt múlt az idő szép lassan leszorították a trónról az új gamer egerek ezt a klasszikust. Számomra mondjuk örökké megmaradt etalonnak. 2014-ben amikor elkezdtem komolyabban CS:GO-zni akkor váltottam csak ZOWIE egerekre, mert nem volt más ami forma világban eléggé hasonlított volna a régi öreg 1.1a-ra.


Tehát a forma: a Katana szinte teljesen ugyanaz a forma mint az 1.1a. Ha az ember egymás mellé teszi őket szinte megkülönböztethetetlenek. Kivéve a gombok kialakítását. Az 1.1a mouse3 és mouse4 gombja az egér két oldalán helyezkedett el és elég nagy felületet lefedtek. Ez a Katanán, ahogy azt megszoktuk a legtöbb egérnél, egymás mellett helyezkednek el és csak a bal oldalon. Súlyra a Katana sokkal könnyebb a maga 58 grammjával. 

Anyaghasználat nem hagy kívánnivalót maga után. Kellemes és időtálló műanyag felületekkel érintkezik a kezünk amikor ezt az egeret fogjuk. Fekete és fehér színben kapható az egér csak úgy mint a nagy előd az MS IO 1.1a.A rágcsáló belseje egy PIXART PMW3389 szenzort rejt. Ami a hibátlan szenzorok egyike a thegamingsetup.com szerint. Tehát tökéletesen és hibátlanul fogja követni minden mozdulatodat. A kábellel sem fukarkodtak, mert egy jó minőségű paracord kábel köti össze az egeret a géppel ami olyan könnyű, hogy alig érezni, hogy ott van.

Összességében a Ninjutso Katana az az egér amire váltanom kellett volna 2014-ben amikor lecseréltem az 1.1a-mat a ZOWIE egerekre. Tökéletes forma, megbízható szenzor, paracord kábel. De sajnos az elmúlt 8 évben már annyira megszoktam a ZOWIE egerek formáját amik kicsit alacsonyabbak, kicsit talán kisebbek is, hogy váltani, ha nem is nagyon, de kényelmetlen lenne már. Érdekesség még, hogy hamarosan érkezik ennek az egérnek a wireless verziója is ami talán még több embert érdekelhet.

Az egeret itt tudjátok megrendelni ha megtetszett: https://leet.hu/termek/ninjutso-katana-ultralight-gamer-eger-nm011/