images/news-pics/1316_nagykep.jpg
Egérteszt: Vancer Gretxa
2022.01.18 - 12:38KODIAK

Egy jó ideje már a kábel nélküli egerek a menők. A technológia már olyan megbízható, hogy a profik egy része (köztük s1mple is) már wireless egeret használ. Engem személy szerint nem zavar a kábel annyira, pedig nem is a menő paracord kábel van még a régi ZA13-omon hanem a merevebb változat. Mindemellett örömmel próbáltam ki, hogy milyen előnyökkel jár egy wireless egér.


Nálam volt tesztelésre a Vancer Gretxa egere. Ez egy extra könnyű, kábel nélküli rágcsáló. Összesen 69 gramm a kikönnyített szinte áttetsző műanyag váznak köszönhetően. Összehasonlításképpen a Zowie ZA13 amit használok 80 gramm míg a Roccat Kova (a másik egerem) 99. Maga a súly szerintem nem sokat számít. Az a 15 százaléknyi súlykülönbség elenyésző. Annál érdekesebb élmény, hogy az egeret semmilyen kábel nem köti. 

Régebben ódzkodtam a wireless egerektől, mert sokkal biztosabbnak gondoltam az adatátvitelt a kábelen mint anélkül. De ez a félelmem teljesen alaptalannak bizonyult. A Gretxa pontos és megbízható. Ez részben a benne lévő PMW3370 szenzornak is köszönhető ami az egyik legjobb jelenleg a piacon. A dobozban az egéren kívül van egy adag csere teflontalp, egy paracord kábel és a vevőegység. A kábellel is lehet az egeret sima egérként használni, de alapvetően töltésre van. 69 órát bír folyamatos mozgatás mellett, ha teljesen fel van töltve, ami rengeteg. Nekem kicsit zavaró volt, hogy viszonylag hamar kikapcsol magától, ha az ember nem mozgatja. De ez leginkább a két gépes setupom miatt van, mivel két egeret is használok néha egyszerre. A teflon talpak különben szuperek, nagyon sima akadálytalan mozgást tesznek lehetővé.

Az egér formája szimmetrikus, nekem kifejezetten kézre állt, ami ritkaság számba megy. Hasonlít méretben is és formában is az én általam használt ZA13-hoz. Azoknak javasolnám akik a kisebb méretű egereket preferálják. A Gretxa TTC Golden kapcsolókkal van felszerelve, amik kellemesek és megbízhatóak. A görgő kialakítása és működése sem adott panaszra okot. Az egér tetején lévő gombbal pedig a DPI beállítások között lehet váltogatni 400-tól egészen 19000-ig.Végeredményben nekem csak kellemes tapasztalataim voltak az egérrel, leszámítva az egyetlen alkalmat amikor megfagyott és ki kellett húzni a vevő egységet az USB-ből majd vissza, hogy megjavuljon. Sajnos ez nem a legolcsóbb egér, kb egy árban van a hasonló wireless egerekkel. Több színben is lehet kapni. Van fekete fehér és kék változata is.

Itt tudjátok megrendelni:

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/