images/news-pics/1313_nagykep.jpg
ZOWIE újdonságok
2021.11.28 - 00:27KODIAK

Akik követik a pályafutásomat tudják, hogy az egyik legfontosabb perifériának az egereket tartom. Mindig ha cseréltem egeret, vagy kipróbáltam egy újat, arról hírt adtam. Az se újdonság, hogy a ZOWIE egereit preferálom az fps játékokhoz. A szuper szenzor, az egyszerű kezelhetőség (nincs driver, nincsenek fények) és nem utolsó sorban az régi ms 1.1a-ra hajazó forma miatt. Az AM-el kezdtem majd utána a ZA 13-ra váltottam 2016-ban.Az elmúlt időszakban nem nagyon volt mit írni a ZOWIE egerekről talán azt leszámítva, hogy 2019-ben kihozták az S szériát. De ezen kívül a jól bevált formulát követve nem nagyon újítottak semmin. Mondjuk nem is nagyon volt min, hiszen nagyon sok profi használta így is a ZOWIE egereket és gondolom az eladásaik sem csökkentek, inkább csak nőttek. De 2021-ben a ZOWIE is rászánta magát az újításra. Kijöttek a C szériás egerek. Sajnos nem mindegyik fajtából van még C verzió, de az EC az S és az FK sorozatokból igen.Mivel mindenki a wireless egerek után kacsintgat és próbálnak a kábeltől megszabadulni a C szériás egerek olyan paracord kábellel rendelkeznek amik szinte semmi ellenállást nem tanúsítanak. Olyan mintha ott se lenne az egéren a kábel. Eddig ha az ember jól beállította a Camade-t, a mouse bungee-t akkor nem nagyon kellett törődnie az egér kábelével, mert ki volt emelve és nem volt útban. De aki nem akar a bungee-val szöszölni annak most a C szériás egerek egy jó választás. Ráadásul új szenzort is kaptak ezek az egerek. Nem mintha a 3310-es szenzor rossz lett volna (ez van az én 2016-os ZA-13-asomban). Az új 3360-as szenzor papíron jobb mint a régiek, de effektíve csak nagyon extrém rántásokat kezeli jobban. Így talán, ha a szenzor miatt váltanál akkor nem kötelezően van erre szükség. 
 


Egy dolog ami úgy érzem sokat változott az új C szériás egerekben az a görgő. Nekem sokkal kellemesebb a használata. A régi egerem görgője 3 év használat után azért már kicsit nyögvenyelős. Nem akad, vagy ilyenek, de nehezebb görgetni, nem kényelmes annyira. Összegezve tehát, jobb szenzor, paracord kábel, jobb görgő. Ezeket tudják a C szériás egerek.
Többek között itt is el tudjátok érni őket: https://www.jtc.hu/

Lezárásnak pedig ha gondoljátok nézzétek meg a beszélgetésünket Gabessonnal a profivá válásról és a gamer perifériák szerepéről illetve fejlődéséről.