images/news-pics/1296_nagykep.jpg
Xtryfy M42 bemutató
2021.02.07 - 11:55KODIAK

Új egeret és egérpadot kaptam a Pixeltől, hogy teszteljem.

Az Xtryfy M42 követi a mostani trendet, hogy minél könnyebb legyen az egér, így a súlya nem éri el a 60 grammot kábel nélkül. A kábel a már sok helyen használt könnyed szövetborítású megoldást használja, ami sokkal könnyebben hajlik és könnyedebb is mint a sima gumi borítású elődje. Mindez hozzájárul ahhoz hogy az egeret minden akadály nélkül úgy mozgasd ahogy szeretnéd.


Az M42 szenzora is nagyszerű a PixArt PMW3389 típust használja ami a jelenleg elérhető egyik legjobb szenzor a piacon. A DPI-t 400-tól 16000-ig lehet állítani 8 lépésben és az egéren még a polling rate is kalibrálható 125/500/1000 Hz-re. Tökéletesen alkalmas ez a szenzor a gyors rántásokra illetve a magas dpi miatt akár annak is aki kisebb mozdulatokkal játszana.
Az egéren két gomb van bal oldalt (tehát csak jobbkezes egérként funkcionál igazán) illetve a görgő és annak a gombja amit játékon belül lehet használni. Az egér kialakítása szimmetrikus és viszonylag kicsi, ami nekem mondjuk pont kézre áll. Mindemellett az Xrtfy M42 igazából két egér egyben. A hátlapja ugyanis cserélhető, így azoknak is megfelel akik a magasabb, hosszabb egereket szeretik ami a tenyerükbe simul, illetve azoknak is akik a laposabb egereket preferálják mert inkább csak az egér hátulját támasztják meg a tenyerükkel és alapvetően az ujjaikkal irányítják az egeret. Én például így fogom ezért az alacsonyabb hátlapot használom hozzá. A hátlap mágnessel kapcsolódik az egérhez így a cseréje nagyon egyszerű. 
Minden egér mellé két keycap is jár ajándékba amit a mechanikus billentyűzetedre felrakhatsz.

Az egér különben több színben is kapható és persze mindenhogy világít. Egy külön gombbal lehet állítani hogy éppen milyen színekben pompázzon. Ami azért érdekes mert nincs szoftver az egérhez. Én személy szerint ezt szeretem, hiszen így nem kell szöszölni semmivel, csak bedugod az egeret és játszol, minden amit kell magán az egéren be tudsz állítani. Az egérpad az Xtrfy GP4 Abstract Retro. Ez egy 46x40 centis egérpad ami különféle absztrakt dizájnnal kapható. Kicsit durvább felülete van mint a KODIAK padoknak a hátlapja pedig sima gumi ami jól tapadást ad az asztal felületéhez így nem fog csúszkálni. 

Az egeret és az egérpadot a következő havi sorsoláson a feliratkozóim között fogom kisorsolni.
Addig is a Pixelnél a KODIAK kóddal 8% kedvezményt kaptok a G-wolves, Steelseries, ArenaRacer, Xtrfy, Sennheiser termékekre!