images/news-pics/1292_nagykep.jpg
Új gamer székem lett!
2020.10.10 - 20:54KODIAK

2014 óta használtam az AKRacing székemet amiről itt írtam még annak idején. A cikkben kitértem arra, hogy miért fontos a jó testtartás és miért érdemes befektetni egy jó székbe, hogyha az ember sokat ül a gép előtt. 


Most nemrég cseréltem le az AKRacinget egy ArenaRacer Craftsman gamer székre. Főleg azért mert a műbőr borítás megadta magát a majdnem 6 évnyi használat alatt. Az új szék dizájnra nagyon megnyerő. Én a kék verziót választottam és kifejezetten elégedett vagyok a színével ami nem rikító hanem elegáns matt. Sokban különbözik ez a szék a régitől. A rugózása sokkal jobban meg van oldva, kényelmesen akár hanyatt is lehet benne feküdni, igaz ezt a funkciót én nem nagyon használom. A kartámasz 4 irányban is állítható. Le, fel, jobbra, balra, előre, hátra illetve még kb 30 fokban el is lehet forgatni jobbra, balra. Ennek én nem sok hasznát veszem, de van akinek ez jól jöhet. Érdekes módon az új székem abban is különbözik a régitől, hogy hogyan ül benne az ember. Az AKRacing laposabb, míg az ArenaRacer kicsit elől megemelt ülőkével rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy ülő helyzetben kicsit nagyobb nyomás van az ember combjának a hátulján és kevesebb a fenekén. Nem tudom hogy ez jó vagy rossz de mindenképp más mint a régi székben. A háttámla is másképp van kialakítva és az az érzésem hogy a párnák nélkül az Aréna racer nem is igazán használható, míg a régi székemben a hátpárna inkább csak akkor kellett ha tényleg ki akartad támasztani a derekad a jobb tartás érdekében. Az új székhez két memóriaszivacsos párna is van. Az egyik a derék megtámasztására a másik pedig nyaktámasznak. Ezzel a deréktámasztó párnával lesz igazán kényelmes a szék mert ez kidomborítja az amúgy szinte homorú hátlapját. Egy dolgot sajnálok csak, hogy ennek a párnának nincs pántja amivel a magasságát be lehet állítani így legtöbbször nekem kell megigazgatnom amikor beülök a székbe.

Összességében az ArenaRacer masszívabbnak tartósabbnak tűnik mint a régi AKRacing székem, ráadásul 5 év garanciát is vállalnak rá. Kényelmesnek ez is kényelmes, de talán az AKRacing laposabb ülőkéje nekem jobban bejött. Cserébe a párnák sokkal jobbak az ArenaRacerhez.