images/news-pics/1278_nagykep.jpg
Teszteltem az AUDEZE 3D fülesét
2019.10.28 - 10:11KODIAK

Pár hétig nálam volt a Pixel.hu jóvoltából az Audeze mobius bronze fülhallgató.

Ez alapvetően egy USBs vagy bluetoothos füles, de a gépednek rendelkeznie kell Bluetoothal, hogy használd mert vevő egységet nem adnak hozzá, csak két USB és egy analóg 3.5 mm-es jack kábelt. Nekem kifejezetten problémás volt emiatt a használata, mert az alaplapomon nincs bluetooth így folyton be volt dugva a füles USB kábellel. Ráadásul még így is kikapcsolt néha valami miatt. USB-re dugva különben, úgy éreztem sokkal jobban szólt, mint analóg kábelen.

Hangminőségben elég nagy váltás az Xtryfyhoz képest, hiszen ez egy profi audio eszköz és jóval drágább is. A hangok, már amennyire én meg tudom ítélni, sokkal tisztábbak. Jobb érzés is hordani mint a legtöbb fülest hiszen memóriaszivacs párnái megjegyzik a fejformádat és hozzá idomulnak. 


Az Audeze mobius egy 3D képi világot támogató és fejmozgást követő fejhallgató. Ami annyit tesz, hogyha elfordítod a fejedet balra a monitortól akkor a hangokat a jobb füledben fogod hallani. Ez egy nagyon érdekes élmény de nem teljesen tudom mire jó. A játékokban a karaktereddel úgy is a hangforrás felé fordulsz, de így ha elfordítod a fejed akár meg is zavarhat abban, hogy pontosan kitaláld honnan jön a hang.Másik érdekes dolog, hogy mivel pontosan tudja a fülhallgató, hogy a fejed milyen pozícióban van, így bindelni is lehet gombokat bizonyos mozdulatokra.
Tehát jobbra dőlésnél E-re bindeled, balra dőlésnél Q-ra és máris tudsz leanelgetni PUBG-ben valahogy így:Egy ideig azt gondoltam, hogy ez szuper alternatíva lehet nekem, és végre használhatok egy jobb egeret PUBG-re és majd a fülessel leanelek, de azért annyira nem precíz, és kicsit zavaró is a fejedet mozgatni tűzharc közben. Így végül nem használtam élesben, de mindenképp mókás funkció.