images/news-pics/1244_nagykep.jpg
Új kedvenc billentyűzetem van!
2018.09.18 - 00:28KODIAK

Szoktam írni róla, ha valami perifériát lecserélek, vagy legalább megemlítem streamekben. Most egy kicsit hosszabban mesélnék az új billentyűzetemről.

Akik nézik a streameket tudják, hogy egy elég furcsa scissors switches membrános billentyűzetet használtam eddig. Elsősorban azért mert halk. Nagyon halk. Körülbelül annyira mint egy laptop billentyűzete, hiszen a fellépése is olyan. Itt olvashattok róla bővebben:

Miért jó, hogy halk? Sokakat zavar, ha a streambe behallatszik a folyamatos kattogása a billentyűzetnek, de nekem más miatt fontos. Mivel a feleségem is sokszor ugyanabban a szobában van ahol én streamelek, így őt is kíméli, ha nem kell a billentyűzet kattogását hallgatnia.

Van pár probléma a Cougar billentyűzetével, például, hogy membrános, és az hogy viszonylag hamar elhasználódik. A Cougar szerintem jó termékeket gyárt olcsón, ezt csak úgy tudják megtenni, hogy valamin spórolnak, leginkább az anyagokon szoktak úgy látszik. Sajnos a billentyűzet hamar elkopott, ez ugyan csak esztétikai változás, ettől ugyanúgy működött, de szép már nem volt. Az hogy membrános igazából nem sok mindent befolyásol, de azért egy mechanikus billentyűzet pontosabb strapabíróbb, robusztusabb.Sikerült végre egy olyan mechanikus billentyűzetet szereznem ami halk. Sokan próbálkoztak halk mechanikus billentyűzetet csinálni, meg kis műanyag gyűrűkkel halkítani a meglévő termékeket, de egyik se közelítette meg azt a halkságot amit kerestem. Egészen mostanáig.

A Varmilo VA109M Cherry MX Silent Red kapcsolókkal van felszerelve és tényleg nagyon halk. Sose gondoltam volna, hogy egy mechanikus billentyűzet tud ennyire halk lenni. Itt egy összehasonlítás amin hallhatod a különbséget:A videón a Cougar Vantar (membrános), Roccat Suora (mechanikus) és a Varmilo VA109M CMYK (mechanikus) billentyűzetek hangjai hallhatóak.

Összességében nekem ez az álom billentyűzetem jelenleg, igaz a feleségem szerint még mindig kicsit hangos, így ő még mindig a Cougar Vantart preferálja, de egy igazi gamernek mechanikus billentyűzet dukál!

Itt tudjátok megrendelni.