images/news-pics/1226_nagykep.jpg
Cougar Minos X5 teszt
2017.11.13 - 20:57KODIAK

Kezembe került a Cougar legújabb rágcsálója a Minos X5. Nem is annyira régen teszteltem a Minos X3-at amivel nagyon meg voltam elégedve. Az X5 ennek egy továbbfejlesztett változata. Fogásra kinézetre nagyon hasonlóak de a váz alatt sok minden változott.

Az X5-ös a PMW3360 Optikai szenzort használja ami érzékelhetően jobb mint ami a kis tesóban volt. Az egér kialakítása nekem kifejezetten tetszik, szimmetrikus és könnyen kezelhető. Ugyanilyen volt az X3 is. A teteje sima műanyag de oldalt gumis bevonatot kapott amitől könnyen emelhető irányítható. Izgalmas újítás, hogy az egér 2000Hz-en kommunikál a géppel. Nekem ez az első olyan egerem ami 2000Hz-en ment. Nem mondom hogy éreztem a különbséget 1000Hz után, de mindenképp sima és egyenletes volt a mozgása. Ráadásul a szenzor tényleg nagyon jó ebben az egérben és 12000 dpi-t sem szoftveresen érik el. (Ez igazából azoknak lehet fontos akik 4K-ban vagy 8K-ban játszanak.) 

Ehhez az egérhez van driver a Cougar oldalán. Nem elengedhetetlen, de olyan dolgokat is lehet a vele szabályozni, mint például, hogy mekkora legyen az emelési magasság. Akár úgy is be lehet konfigolni az egeret, hogy 3-4 mm magasságban is még érzékelje az egérpadot. Ez persze csak pár embernek lesz fontos valószínűleg. Mindemellett itt lehet bekonfigolni a 2000Hz-es frissítést és a dpi-t is. Szerencsére az egérnek van saját memóriája, így driverben beállított értékeket megjegyzi akkor is ha nincs már a driver a gépen, vagy egy másik gépen használjuk.Az egér két nagy felületű műanyag talpon csúszik, ebben is hasonlít az elődre. A gombokat nagyon könnyű lenyomni, ez talán javíthat az ember reakció idején kicsit. A görgő szerintem jól el lett találva, kényelmes használni. Az egyetlen dolog ami nem a legjobb ebben az egérben az a kábel, bár egyáltalán nem zavaró de kicsit vékony és kevéssé hajlékony ami mouse bungee nélkül lehet kellemetlen. 

Egyelőre még nem kapható ez az egér de külföldön 50 dollár körül van az ára ami gondolom nálunk olyan 12-14 ezer forint körül lesz. Annyiért ez egy nagyon nagyon jó egér, ha neked is kézre áll úgy, mint nekem.


Összességében csak ajánlani tudom.
Külön köszönet Sn0w-nak a lektorálásért.