images/news-pics/1201_nagykep.jpg
Cougar Immersa pro 7.1 teszt
2017.09.03 - 11:01KODIAK

Magyarországon még nem kapható, de nekem sikerült egy darabot szereznem a Cougar legújabb fejhallgatójából. A Cougar Immersa pro, kinézetre szinte teljesen megegyezik a kistestvérével az Immersa-val. Alapvetően kényelmes viselet a nagy párnázott füles rész miatt, annak ellenére, hogy egy méretben kapható csak és nem állítható a pánt mérete. Cserébe én egy kicsit azért szorosabbnak éreztem mint a többi fülhallgatómat amit használtam. A dobozban a fejhallgatón kívül van egy saját USB-s hangkártya illetve egy sima jack csatlakozó. Ha jó hangkártyád van akkor csak simán a jack dugóval tudod használni, de ha az alaplapi hangkártyád nem elég jó, vagy szeretnéd kihasználni a virtuális 7.1-es hanghatást amit ez a fülhallgató tud akkor használhatod az USB-s hangkártyával is. Én nem teszteltem a 7.1-et de mivel a 7.1-es hatás csupán virtuális (hiszen csak két hangszóró van) ezért túl sokat én nem várnék tőle. A cikk végén belinkeltem egy másik értékelést, és ott se voltak elragadtatva tőle. 


De nem is a 7.1 számít, hanem az, hogy milyen a hangzása és milyen kényelmes ez a fejhallgató. Nekem a QPAD QH-90-el van összehasonlítási alapom, hiszen azt használtam nagyon sokáig. Hangzásban én nem vettem észre különbséget pedig a QH-90-nek kicsit nagyobb a frekvencia tartománya. Kényelemben is egy lapon tudnám emlegetni a kettőt, igaz volt, hogy az Immersa pro megnyomta a fülem 4-5 órás használat után, de az valószínűleg csak azért mert még új és egyelőre még szorosan tapad a fejemre. Ami érdekes, hogy az Immersa pro valahogy jobban szellőzik, és jobban beengedi a külső hangokat ami engem zavart kicsit. Na nem a szellőzés, mert az kifejezetten hasznos nyáron, de a beszűrődő hangok nem tetszettek.Amit érdemes még tudni az az, hogy a hangerő szabályzás és a mikrofon ki- bekapcsolása a fülhallgató részen történik egy tárcsa csavargatásával ami nagyon menő szerintem. Az Immersa pro mikrofonja ki-, behúzható és hajlítható, valamint világítással jelzi, hogyha bekapcsolt állapotban van. A hangminősége átlagos, olyan mint amit el lehet várni egy ilyen headsettől. A kábel amit kapsz a füleshez az 2 méteres. Ez nekem kicsit azért kevésnek bizonyult, de ez is átlagos.

Feleségem szerint úgy nézek ki a fülhallgatóban mint egy szentjánosbogár, hiszen nagy is és világít is, és tény ami tény, hogy utcára azért nem venném fel :)
Akcióban itt nézhetitek meg:A füles ára a hírek szerint olyan 23.000 HUF körül lesz majd ha megjelenik.

Végeredményben én szívesen ajánlom azoknak akiknek nem akarnak túl sokat költeni a fülhallgatóra, de cserébe jó minőséget várnak el és fontos nekik az USB-s hangkártya. Én igazából kényelmi szempontok miatt visszatérek a QPad fülesemhez, de a munkahelyemen a Cougart fogom használni.

Itt egy másik értékelést angolul itt nézhettek meg róla: https://www.youtube.com/watch?v=XOIPAWG0SMw