images/news-pics/1158_nagykep.jpg
Itt az új Operation!
2017.05.24 - 04:11KODIAK

Az Opeartion Hydrára több mint egy évet kellett várni. Ráadásul a Valve le is spoilerezte, hiszen már március óta lehet sejteni, hogy milyen pályák jönnek.

de_thrill, cs_agency, de_shipped, de_lite, de_blackgold, de_austria, cs_insertion

Azért egy kis meglepetést is kaptunk, mert az eddigi megszokott küldetéssorozat mellett, most különböző játékmódokat is kipróbálhatunk. Nézzétek meg Tanár Úr videóját ami részletesebben mutatja be ezeket:A Hydra láda a kesztyűskinek mellett ezeket a fegyverskineket tartalmazza:Egyéb változások is jottek, pl nerfelték az UMP-t: http://csgo.hu/vegre-nerfeltek-az-ump-t/

Az új pályákból három már volt operationben. A cs_agency minden idők legkedveltebb túszszabadítós pályája eddig 3 operationben volt jelen (Phoenix, Bravo, Bloodhound). A de_balckgold az Operation Breakoutban szerepelt. Az Insertion pedig az egyik leginnovatívabb túszmentős pálya aminek a játékmenete megosztja a játékosokat, nekem személy szerint nagyon bejött. Ez szintén az Operation Breakoutban szerepelt, itt egy kis bemutató videó hozzá:Szóval ezek az ismert pályák. De mi van az újakkal? Lassan egy éves a videó amiben az új operation lehetséges mapjait vettem sora.A de_thrill, a de_shipped, a de_austria mind benne vannak ebben a videóban, de a de_lite-ot is teszteltük már. Vegyük sorra melyik milyen.

de_thrill


Ez lesz talán a legjobban játszható pálya. Igényesen meg van tervezve, de igazi veterán aki tervezte, hiszen az ő nevéhez fűződik az egyik kedvenc operation pályám a de_zoo. Engem személyesen is felkért, hogy a közép rész áttervezésében adjak tanácsot illetve teszteljük le a változtatásokat. Itt egy teszt amin még a régi közép kialakítás van és teszteljük:
de_shipped


Catfood szintén nem ma kezdte a pályakészítést de ez nem tartozik a legjobb pályái közé ha a játszhatóságot nézzük. Mivel nincs igazi középső része a pályának és ettől a játékmenet kicsit egyhangúvá és unalmassá válik egy idő után. Mindemellett a pálya nagyon hangulatos és szépen kidolgozott.
de_austria


Ez a pálya a legszebb az eddigi összes körül. Nagy hátránya sajnos, hogy az a verzió amit teszteltünk egyszerűen hibás kialakítású. Kicsi is és kevés kontakt pont van. Azóta az alkotó újratervezte a pálya egyes részeit és a T kezdőt is arrébb rakta, ami persze jót tett a pályának, de az én izlésemnek még így is kicsit kicsi.
de_lite


Én ezt a pályát a bemutató videóba nem raktam be, mert annyira nem nyerte el a tetszésem. A de_waterfall szerintem sokkal jobb és szebb pálya is, de ettől függetlenül a de_lite egy kellemes pálya. A játékmenet nem unalmas, sok opciót ad mindkét csapatnak, nem mondanám, hogy a leginnovatívabb pálya, de kellemes játékélményt biztosít és az éjszakai setting kifejezetten hangulatossá teszi.