images/news-pics/1141_nagykep.jpg
Cougar Minos X3
2017.04.20 - 00:41KODIAK

Aki olvassa az írásaimat, netán tudja mennyit tököltem, hogy egeret váltsak, tudja, hogy kifejezetten érzékeny vagyok arra, hogy milyen egeret használok. Nem is igazán jön szóba, hogy lecseréljem a jól megszokott Zowiemat, de lehetőségem adódott egy Minos X3-at tesztelni.Elsőre ami feltűnt, hogy az egér nagyon könnyű, és a gombjai hiperérzkenyek. Van aki ezt szereti, van aki nem. Nekem személy szerint kicsit túl érzékeny. A formája sem tökéletes nekem, de nagy előnye szerintem, hogy szimmetrikus. A hátsó része kicsit széles, de a két oldali nagy vájatokban az ember keze jól elfér és az egeret is könnyű emiatt felemelni. Ha alacsony érzékenységgel játszol akkor ez fontos lehet.Forma, súly, gombok... Persze fontosak, de mit sem érnek ha nincs egy jó szenzor a az egérnek. Szerencsére a Cougar itt villant igazán, az árához képes meglehetősen jó szenzort kapott, mégpedig a PMW3310-et. Ugyan ezzel csapatja a SteelSeries Rival is és az Asus Rog SICA is. Ez jó, ez bőven jó. Főleg, hogy az egeret utoljára 7000 forintért lehetett kapni ami olcsóbb mint a Rival vagy a SICA.Kellemes meglepetés volt nekem ez az egér és ha nem lenne egy jól megszokott társam, és ebben az árkategóriában keresgélnék akkor akár hasznánám is. Amitől különben még szimpatikusabb lett az az, hogy ehhez sincs driver. Az alján lévő gombokkal lehet a DPI-t és a Polling Rate-et állítani. Minden egerek ismerője a Rocket Jump Ninja azt javasolja különben, hogy minél simább padon használjátok és hogy a nagyon durva rántásokat nem fogja bírni, de ez csak néhány extrém esetben fordul elő.

Talán az egyetlen kellemetlen dolog az egérben a kábele. Kicsit merev. Erre figyelhettek volna jobban, mert kicsit kényelmetlen használni.

Szóval, ha egy olcsó és jó egeret szeretnél a Minos X3 egy jó alternatíva, hogyha kézre áll neked.
Ja és világít is...A Minos X3 egyelőre tudtommal csak innen rendelhető: https://www.caseking.de/cougar-minos-x3-optische-gaming-maus-schwarz-gamo-665.html