images/news-pics/110_1428011083.jpg
Cougar 200K
2015.04.21 - 00:04KODIAK
Talán tavaly ilyenkor kezdtem el beszerezni a szükséges perifériákat, ahhoz, hogy komolyabban elkezdjek játszani. Vettem is egy 6G V2-t a SteelSeriest-ől. Nagyon jól szolgált ez a billentyűzet, de volt egy nagy hibája. Mint minden mechanikus billentyűzet ez is elég hangos volt. Mivel feleségemmel gyakran vagyunk ugyanabban a szobában, miközben én játszom ő pedig valami mást csinálna, így ez egy megoldandó probléma lett, hogy keressek egy olyan billentyűzetet ami mindamellett, hogy halk, alkalmas a profi játékra is.Bújtam a netet hetekig, elmentem kipróbálni mindenféle billentyűzeteket, hogy megtaláljam azt ami a leghalkabb. A Pixeltől kaptam tesztelésre párat és volt egy ami már majdnem jó volt. A Zboard Merc egy viszonylag olcsó, de egész halk billentyűzet, csak a kiosztása volt nekem kicsit furcsa, illetve hogy nagyon nagy helyet foglalt. Végül a hosszas kutatómunkám eredménye az lett, hogy rájöttem a leghalkabb billentyűzetek a laptopokban vannak, illetve a Mac billentyűzetek (ilyet használok a munkahelyemen) azok ami még hasonló hangszinttel bírnak. Sajnos a Mac billentyűzet alkalmatlan a játékra, hiszen több gomb lenyomását nem bírja kezelni, a laptop billentyűzet pedig érthető okokból nem jöhetett szóba. Ami közös ebben a két billentyűzet típusban az az, hogy mindkettő úgynevezett scissor switchet használ. Elkezdtem keresgélni olyan gamer billentyűzetet ami a scissor switchet használja és így bukkantam a Cougar 200K-ra.

A Cougar 200K egy scissor switcheket használó gamer billentyűzet ami ebből következően nagyon halk, szinte olyan mint egy laptop billentyűzet. Mindemellett anti ghosting technológiával van felszerelve ami azt jelenti, hogy a játékosok által gyakran használt gombokból akár 19 gombot is értelmezni tud egyszerre. Hogy a te billentyűzetet mennyit bír azt itt tudod letesztelni.

Volt egy nagy probléma a Cougar 200K-val. Mégpedig, hogy Magyarországon nem lehet kapni. Nem volt mit tennem, írtam a gyártónak, hogy nem küldenének e nekem tesztelésre egyet. Ők voltak olyan kedvesek és elküldték nekem a billentyűzetet amit ki is próbáltam. Nem csalódtam a termékben. Tényleg az aminek mondja magát, egy gamer billentyűzet ami halk. A scissor switcheknek köszönhetően a billentyűk gyorsan reagálnak és halkak, van rajta menő háttérvilágítás  ami engem ugyan nem hat meg, de mindenképp jól néz ki, ráadásul ennek a színe állítható. Az hogy szinte bármennyi gombot tud értelmezni egyszerre még úgy is, hogy én nem a tradicionális WASD-vel játszom, hanem a KNM, gombokkal az elengedhetetlen egy gamer billentyűzetnél, illetve apróság ugyan de nagy könnyebbség, hogy a nehéz váz és a jól tapadó gumi talpak miatt stabilan a helyén marad.

Szóval, ha ti is egy olyan gamer billentyűzetet kerestek ami halk és megbízható, a Cougar 200K tökéletes választás, kár hogy Magyarországon egyelőre nem lehet kapni.

***   UPDATE   ***
Magyarországon is lehet most már kapni több helyen is ;)