images/news-pics/987_nagykep.jpg
Itt a LAN-os anticheat
2016.11.12 - 14:40KODIAK

Az ESEA netes anticheat rendszere eddig is a legjobbnak bizonyult minden szempontból, most előálltak egy LAN-on is alkalmazható anticheat eszközzel. Legelőször az IEM Oakland és az iBUYPOWER Masters versenyeken lesz élesben bevetve. Az eszköz a perifériákba rejtett cheateket hivatott megfogni elsősorban ezzel garantálva a tiszta játékkörnyezetet.

Sokan bírálták a LAN szervezők hanyagságát amikor a szabályok betartatásáról volt szó. Keringett egy kép amikor byali telefonja csak simán be volt dugva egy verseny PC-be az EPICENTER LANon a rendezők orra előtt ami nagyon furcsa és megkérdőjelezi a szervezők szigorúságát.Richard Lewis egy egész epizódon keresztül beszélt arról, hogy miért is probléma az, hogy a LAN-ok integritása megkérdőjelezhető lett.Sokan a profi közösségben kritizálták hogy az ESEA bejelentette a profiknak az anticheat használatát .Többek között FalleN is szívesebben látta volna a meglepett csalók arcát amikor elkapják őket. Persze ha egyáltalán lett volna ilyen.

Minden esetre ez egy lépés a jó irányba ismét, a LAN-ok ezzel biztonságosabbak és csaló mentesebbek lettek. Csak így tovább.